Kinderjurytip van Manon Sikkel

 Manon Sikkel schreef de serie Izzylove, die in 2010 werd genomineerd voor de Kinderjury. Welk Kinderjuryboek raadt zij aan?

Manon: ‘Ik zou natuurlijk gek zijn om te zeggen dat je op een ander boek moet stemmen dan Izzylove, maar vooruit ik ben ook de beroerdste niet. Er zijn nog veel meer leuke boeken waarop je kunt stemmen. Zelf vind ik Het leven van een Loser van Jeff Kinney heel leuk. Daar staan ontzettend grappige tekeningetjes in en het is met veel humor gemaakt. Ook het boek van Jacques Vriens is leuk. Of Superjuffie van Janneke Schotveld. Maar het is niet belangrijk wat ik leuk vind. Het gaat erom wat jij leuk vindt! Daarom is mijn tip: ga naar de bibliotheek of de mediatheek op school en vraag iemand die daar werkt om advies. Mensen die in een bibliotheek werken weten echt gruwelijk veel van kinderboeken, en ze doen niets liever dan jou helpen om boeken uit te kiezen. Vertel dat je een boek wilt lezen voor de Kinderjury, dus een boek dat in 2011 is uitgegeven. En vertel welke boeken jij zelf leuk vindt. De mensen in de bibliotheek kunnen aan de hand van jouw lievelingsboeken precies zeggen welke boeken jij leuk zult vinden – en ze hebben meestal gelijk. Dan wens ik iedereen heel veel plezier met lezen.’