Boeken over voetbal

Nog maar één nachtje slapen en het EK gaat van start. Voor wie vanaf nu alles oranje is, hierbij leuke voetbalboeken om te lezen voor of na de wedstrijden. 

Fijn voetbalavontuur vind je in Koen kampioen speelt in Italië van Fred Diks (Kluitman). Koen en Renske hebben een luxe probleem: ze moeten de bekerfinale spelen met hun FC Top. Maar tegelijkertijd heeft Renske’s vader een uitnodiging gekregen voor een reünie van zijn oude profclub in Italië, en zij mogen mee. Ze willen het allebei, dus moeten ze een list bedenken. Meer perikelen van voetbaltalenten vind je in De beslissende sliding van Joep van Deudekom (Leopold). Pieter en Guus mogen meetrainen bij Hercules, hofleverancier van het Nederlands voetbalelftal. Dat valt niet mee, want er loopt veel talent rond en Pieter krijgt het zwaar. Ben je zelf niet zo’n voetballer en wil je jezelf even snel bijspijkeren? Kies dan het pop-up boek Spelregels van voetbal (Rebo Productions). Daarin krijg je alle regels van het spel nog eens duidelijk uitgelegd, zodat je straks geen blunders maakt voor de televisie.