De Senaatsvergadering

Leesmonster Marieke (10 jaar) vertelt over de Kinderjury Senaat. Ze kan nog niet verklappen wie de Pluim van de Senaat gaat winnen dit jaar, maar wel dat de vergadering héél erg spannend was.

Afgelopen week was de officiële, supergeheime Senaatsvergadering op het hoofdkantoor van AN-AMRO. De twaalf Senaatsleden kwamen bijeen met hun baretten en sjerps. Natuurlijk werd er een uitgebreide fotoshoot gemaakt, maar er moesten ook beslissingen vallen. Bijvoorbeeld wie de Pluim van de Senaat gaat winnen. Marieke: ‘Het was heel erg leuk. Eerst gingen we lunchen met frietjes, kroketten en frikadellen. Toen was eerst de vergadering van 6-9 jaar en werden wij uitgebreid op de foto gezet. Daarna wisselden we. We hadden een paar weken tijd gekregen om de genomineerde boeken te lezen. Ik had die van mij best snel uit, binnen een week. Ik lees elke week wel zeven boeken. Het leukst vond ik: Hoe overleef ik de puberteit?, Raveleijn en Dat heb ik weer!  (daar heb ik ook de andere drie delen van gelezen). We hebben over de boeken een juryrapport geschreven. Toen we gingen stemmen voor de Pluim van de Senaat was het eerst drie tegen drie, best spannend. Toen zijn we erover gaan praten en na opnieuw stemmen en is het gelukt. Iedereen is nu blij met onze keuze. Wie het is geworden, dat blijft nog geheim!’