Uitreiking Nederlandse Kinderjury 2012

‘Ik vind het zo te gek. Ik had het helemaal niet verwacht,’ zei Manon Sikkel na afloop van de prijsuitreiking. ‘Ik ben nog maar vier jaar geleden begonnen met schrijven en hoopte toen dat kinderen mijn boeken zouden lezen. Dat daar zo snel een prijs van zou komen, had ik nooit gedacht.’ Manon Sikkel is psycholoog en begon met schrijven toen haar dochter elf jaar oud was. Omdat haar dochter steeds heftigere boeken ging lezen, ontdekte ze dat er weinig boeken waren over liefde en vriendschap voor elfplussers. Zo kwam ze op het idee voor Izzylove, over een meisje dat via internet liefdestips geeft. Hoe word ik een koppelaar? is het derde deel in de serie. Manon krijgt vaak reacties van kinderen die de humor in haar boeken zo waarderen. Ook van jongens. Manon: ‘Mijn boeken gaan niet over zoenen, maar over wat er in je hoofd gebeurt als je verliefd bent. Dat willen ook jongens graag weten.’ Voorlopig is Manon nog niet klaar met Izzylove. ‘Ik ben blij om te weten dat ik op de goede weg zit. Ik kan nog eindeloos doorgaan, ik heb zoveel verhalen in mijn hoofd. Zolang kinderen het leuk vinden om te lezen, schrijf ik verder!’