KiNDERJURY.NL

Jochem Myjer en Tosca Menten winnen Prijs van de Nederlandse Kinderjury

Gepubliceerd op 12-06-2016 door CPNB

Pluim van de Senaat voor Janneke Schotveld en Jozua Douglas

De winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury zijn bekend.In de categorie 6 t/m 9 jaar bleek De Gorgels van Jochem Myjer (Leopold) het populairst onder alle stemmers. In de categorie 10 t/m 12 jaar gingen de meeste stemmen naar Dummie de mummie en de drums van Massoeba van Tosca Menten (Van Goor).In totaal zijn er 24.551 stemmen uitgebracht, 3,17 % meer dan vorig jaar. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury reikte de Prijs uit en mocht bovendien haar eigen prijs uitreiken: de Pluim van de Senaat. Deze ging in de categorie 6 t/m 9 jaar naar Botje van Janneke Schotveld (Van Holkema & Warendorf) en in de categorie 10 t/m 12 jaar naar De gruwelijke generaal van Jozua Douglas (De Fontein). 

Jochem Myjer was dit jaar voor het eerst genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Tosca Menten maakte met zes titels al eerder kans op de Prijs. Voor het derde opeenvolgende jaar vond de uitreiking plaats tijdens de Kinderboekenparade. Op dit kinderboekenfestival, in en rondom het Kinderboekenmuseum in Den Haag ontmoetten kinderen hun favoriete schrijvers en tekenaars, konden zij de nieuwste e-books en literaire apps testen in het MediaLab en samen met kunstenaars hun eigen monsterpak maken. 

Victoria uit Scherpenisse wint Boekenrapwedstrijd

In het kader van de Nederlandse Kinderjury werden alle kinderen in Nederland opgeroepen een ode te brengen aan hun favoriete boek door een boekenrap in te sturen. Victoria (groep 8) uit Scherpenisse werd door rapper Winne gekozen als winnaar en rapte samen met hem haar boekenrap live tijdens de Kinderboekenparade. Haar rap is gebaseerd op haar lievelingsboek De ridders van Fantasia 4 – De Duistere Kroon van Geronimo Stilton.

Juryrapporten

Wat vond de Senaat van de top 5? Je leest het in de juryrapporten. Download ze hieronder.

Foto’s

Bekijk hier de foto’s van de Kinderboekenparade:
Kinderboekenparade 2016

Tijdlijn

Aanmelden senaat

1 december 2018 t/m 8 februari 2019

Leeslijst bekend

30 januari

Leesweken

6 maart t/m 19 mei 2019

Stemweek

20 mei t/m 26 mei 2019

Stemmen tellen...

26 mei t/m 26 juni 2019

Winnaars bekend

26 juni 2019