Kinderjury.nl

Zeerovers en zeemeerminnen op de Kinderboekenparade

Gepubliceerd op 12-6-2017 door CPNB

01

De Nederlandse Kinderjury 2017 werd afgelopen zondag afgesloten met de uitreiking van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury (categorie 6-9 jaar en 10-12 jaar) en de Pluim van de Senaat (categorie 6-9 jaar en 10-12 jaar) tijdens de Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. (more…)

Lees verder

Andy Griffiths en Rachel Renée Russell winnen Prijs van de Nederlandse Kinderjury

Gepubliceerd op 09-6-2017 door CPNB

NKJ_Winnaars-header

De winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury zijn bekend. In de categorie 6 t/m 9 jaar bleek De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen (Lannoo) van Andy Griffiths en Terry Denton het populairst onder alle stemmers. In de categorie 10 t/m 12 jaar gingen de meeste stemmen naar Dagboek van een muts 10 – Puppy Love (De Fontein Jeugd) van Rachel Renée Russell. Er zijn maar liefst 29.851 stemmen binnengekomen en dat is 21% meer dan vorig jaar. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury reikte de Prijs uit en mocht bovendien haar eigen prijs uitreiken: de Pluim van de Senaat. Deze ging in de categorie 6 t/m 9 jaar naar De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre (Luitingh Sijthoff)  van Marte Jongbloed en in de categorie 10 t/m 12 jaar naar Costa Banana 2 – De ongelooflijke Ravi Ravioli (De Fontein Jeugd) van Jozua Douglas. (more…)

Lees verder

Kom naar de Kinderboekenparade!

Gepubliceerd op 09-6-2017 door CPNB

NKJ Kinderboekenparade-1

Zondag 11 juni is het zover: de Kinderboekenparade in Den Haag, waar de prijs van de Kinderjury wordt uitgereikt. Wat kun je verwachten? (more…)

Lees verder

Senaatslid Amal: ‘Ik verheug me op alle schrijvers!’

Gepubliceerd op 02-6-2017 door CPNB

KindJ263-®chrisvanhouts

Amal Indarto (12 jaar), Senaatslid voor de provincie Noord-Brabant, verheugt zich  enorm op de Kinderboekenparade. ‘Het is heel bijzonder dat we zo’n belangrijke rol mogen spelen tijdens de prijsuitreiking van de Kinderjury.’ (more…)

Lees verder

Jozua Douglas trekt zijn geluksblouse aan

Gepubliceerd op 23-5-2017 door CPNB

NKJ_Jozua-douglas

Nog ruim twee weken, dan worden de prijzen van de Kinderjury uitgereikt. Jozua Douglas is al flink zenuwachtig. Zijn De ongelofelijke Ravi Ravioli kreeg zoveel stemmen dat het is genomineerd in de categorie 9 tot 12 jaar. Vol spanning wacht hij op de prijsuitreiking, die op 11 juni plaatsvindt tijdens De Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. (more…)

Lees verder

Senaatslid Lieve: ‘Van mij mogen alle boeken winnen’

Gepubliceerd op 22-5-2017 door CPNB

KindJ248-®chrisvanhouts

Nog twee nachtjes slapen, dan vindt de geheime Senaatsvergadering plaats. Lieve Bunt (11 jaar), het Senaatslid voor de provincie Overijssel, heeft er zin in. (more…)

Lees verder

Senaatslid Gijs: ‘Ik lees graag dikke boeken’

Gepubliceerd op 19-5-2017 door CPNB

Gijs ®chrisvanhouts

Senaatslid Gijs van Weelden (8 jaar) uit Swifterband is bijna klaar met lezen voor de geheime Senaatsvergadering. ‘Ik hoef er nog maar één, en ze zijn allemaal leuk!’

(more…)

Lees verder

Marte Jongbloed: ‘Wat een eer om naast zoveel bekende schrijvers te staan!’

Gepubliceerd op 12-5-2017 door CPNB

NKJ_Marte-Jongbloed

Marte Jongbloed is genomineerd voor de Kinderjury met De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre. Ze is een nieuwkomer in de lijst en daarom supertrots! (more…)

Lees verder

Tosca Menten: ‘Wow! Ik ben echt heel erg blij!’

Gepubliceerd op 05-5-2017 door CPNB

Tosca Menten-omslag-interview-3

Tosca Menten is dubbel genomineerd voor de Prijs van de Kinderjury! Dus is ze ook dubbelblij: ‘Ik riep van alles uit!’ (more…)

Lees verder

Lezen over de oorlog

Gepubliceerd op 03-5-2017 door CPNB

NKJ_4-5-mei

Deze week herdenken we de oorlog en vieren we de vrijheid. Over de Tweede Wereldoorlog wordt nog steeds veel geschreven, bijvoorbeeld in deze drie spannende boeken. (more…)

Lees verder