Kinderjury.nl

Meld je aan voor de Senaat van de Nederlandse Kinderjury

Gepubliceerd op 05-12-2018 door CPNB

Alle lezers opgelet! Ben jij 6, 7, 8, 9, 10, 11 of 12 jaar oud en zit je op de basisschool? En hou je ervan om over boeken te praten? Meld je dan aan voor dé leukste baan van Nederland: de Senaat van de Kinderjury! (more…)

Lees verder

Senaatslid Mila heeft een tip

Gepubliceerd op 29-6-2018 door CPNB

Ook Mila Ashruf (9 jaar), Senaatslid voor de provincie Utrecht, had veel zin in de prijsuitreiking van de Nederlandse Kinderjury, afgelopen woensdag in Amsterdam. ‘We mochten zelf de winnaar bekendmaken! (more…)

Lees verder

Senaatslid Jemuël verklapt niks

Gepubliceerd op 29-6-2018 door CPNB

Afgelopen woensdag was de prijsuitreiking van de Nederlandse Kinderjury. Jemuël Anthony Eersel (11 jaar), Senaatslid voor de provincie Flevoland, vond het spannend. ‘We mochten niet vertellen wie er gewonnen heeft.’

(more…)

Lees verder

Het Grote Kinderjury Zomer Leesfeest

Gepubliceerd op 28-6-2018 door CPNB

Na twee weken van geheimhouding was het eindelijk zo ver. In een feestelijk versierde OBA Bijlmerplein maakten de twaalf Senaatsleden gisteren de winnaars van de Nederlandse Kinderjury bekend. (more…)

Lees verder

Prijs van de Nederlandse Kinderjury bekend

Gepubliceerd op 27-6-2018 door CPNB

Volgens 25.000 stemmende kinderen in Nederland zijn De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen (Terra-Lannoo) van Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel en Het leven van een loser 11 – Drie keer niks (De Fontein) van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor, de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018. Griffiths en Denton wonnen in de leeftijdscategorie 6 – 9 jaar en Kinney in 10 – 12 jaar.

(more…)

Lees verder

Senaatslid Stefan: we hebben een winnaar!

Gepubliceerd op 25-6-2018 door CPNB

De geheime Senaatsvergadering zit erop. Stefan Reins (9 jaar) uit Zuidwolde, Senaatslid voor de provincie Drenthe, verheugt zich op de prijsuitreiking.

(more…)

Lees verder

Kinderboekenambassade geopend!

Gepubliceerd op 12-6-2018 door CPNB

Sinds gisteren hebben kinderen hun eigen ambassade: de Kinderboekenambassade. Je kunt er je eigen filmpje opnemen om anderen enthousiast te maken voor jouw boek. (more…)

Lees verder

Senaatslid Mare is bijna klaar

Gepubliceerd op 12-6-2018 door CPNB

Mare Broekhuis (12 jaar), het Senaatslid voor de provincie Zeeland, is bijna klaar met lezen van de genomineerde titels. Binnenkort is de geheime Senaatsvergadering en ze hoeft nog maar één boek. (more…)

Lees verder

Senaatslid Sofie blikt terug (en vooruit)

Gepubliceerd op 05-6-2018 door CPNB

Sofie de Groot (10 jaar), Senaatslid voor de provincie Gelderland, heeft het prima naar haar zin in de Senaat. ‘Ik heb al zoveel leuke dingen meegemaakt! En we hebben nog van alles in het vooruitzicht.’ (more…)

Lees verder

Kinderen stemmen massaal op hun favoriete boek

Gepubliceerd op 31-5-2018 door CPNB

Duizenden kinderen hebben de afgelopen weken massaal gestemd op hun favoriete boeken. Er zijn maar liefst 25.300 stemmen binnengekomen. De tien boeken met de meeste stemmen, vijf in twee verschillende leeftijdscategorieën, maken kans op de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018. (more…)

Lees verder