Kinderjury.nl

Jozua Douglas trekt zijn geluksblouse aan

Gepubliceerd op 23-5-2017 door CPNB

NKJ_Jozua-douglas

Nog ruim twee weken, dan worden de prijzen van de Kinderjury uitgereikt. Jozua Douglas is al flink zenuwachtig. Zijn De ongelofelijke Ravi Ravioli kreeg zoveel stemmen dat het is genomineerd in de categorie 9 tot 12 jaar. Vol spanning wacht hij op de prijsuitreiking, die op 11 juni plaatsvindt tijdens De Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. (more…)

Lees verder

Senaatslid Lieve: ‘Van mij mogen alle boeken winnen’

Gepubliceerd op 22-5-2017 door CPNB

KindJ248-®chrisvanhouts

Nog twee nachtjes slapen, dan vindt de geheime Senaatsvergadering plaats. Lieve Bunt (11 jaar), het Senaatslid voor de provincie Overijssel, heeft er zin in. (more…)

Lees verder

Senaatslid Gijs: ‘Ik lees graag dikke boeken’

Gepubliceerd op 19-5-2017 door CPNB

Gijs ®chrisvanhouts

Senaatslid Gijs van Weelden (8 jaar) uit Swifterband is bijna klaar met lezen voor de geheime Senaatsvergadering. ‘Ik hoef er nog maar één, en ze zijn allemaal leuk!’

(more…)

Lees verder

Marte Jongbloed: ‘Wat een eer om naast zoveel bekende schrijvers te staan!’

Gepubliceerd op 12-5-2017 door CPNB

NKJ_Marte-Jongbloed

Marte Jongbloed is genomineerd voor de Kinderjury met De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre. Ze is een nieuwkomer in de lijst en daarom supertrots! (more…)

Lees verder

Tosca Menten: ‘Wow! Ik ben echt heel erg blij!’

Gepubliceerd op 05-5-2017 door CPNB

Tosca Menten-omslag-interview-3

Tosca Menten is dubbel genomineerd voor de Prijs van de Kinderjury! Dus is ze ook dubbelblij: ‘Ik riep van alles uit!’ (more…)

Lees verder

Lezen over de oorlog

Gepubliceerd op 03-5-2017 door CPNB

NKJ_4-5-mei

Deze week herdenken we de oorlog en vieren we de vrijheid. Over de Tweede Wereldoorlog wordt nog steeds veel geschreven, bijvoorbeeld in deze drie spannende boeken. (more…)

Lees verder

Kanshebbers Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2017 bekend

Gepubliceerd op 02-5-2017 door CPNB

Stemmen

Kinderen stemmen massaal op hun favoriete boek: 29.851 keer

Duizenden kinderen hebben de afgelopen weken massaal gestemd op hun favoriete boeken. Er zijn maar liefst 29.851 stemmen binnengekomen en dat is 21% meer dan vorig jaar! Onderstaande tien boeken met de meeste stemmen, vijf in twee verschillende leeftijdscategorieën, maken kans op de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2017. (more…)

Lees verder

Senaatslid Ole: ‘Liever spanning dan gruwel’

Gepubliceerd op 26-4-2017 door CPNB

KindJ215-®chrisvanhouts

Interview – Senaatslid Ole Visser (11 jaar) uit Amersfoort is gek op lezen. Hij heeft sinds groep zeven zijn eigen boekenblog. (more…)

Lees verder

Senaatslid Sofie: ‘Ik lees alles wat los en vast zit’

Gepubliceerd op 24-4-2017 door CPNB

KindJ149-®chrisvanhouts

Interview – Sofie ten Berge (8 jaar) is Senaatslid voor de provincie Drenthe en vindt dat heel erg leuk. ‘Op school stonden kinderen in de rij voor mijn handtekening.’ (more…)

Lees verder

Kaj werft stemmen bij De Toverlantaarn

Gepubliceerd op 20-4-2017 door CPNB

KindJ159-®chrisvanhouts

De stembus voor De Nederlandse Kinderjury 2017 is vandaag gesloten en wij zijn druk bezig met stemmen tellen! De afgelopen periode kon je enkele verslagen lezen over diverse activiteiten van verschillende Senaatsleden en de manieren waarop zij de Kinderjury onder de aandacht hebben gebracht. Ook Kaj, Senaatslid uit de provincie Friesland, heeft de afgelopen weken niet stil gezeten. Zo ging hij met de stembus alle klassen rond, wierf hij stemmen bij een Kinderboekwinkel en bezocht hij Boekids Festival. Lees hieronder zijn verslag! (more…)

Lees verder