KiNDERJURY.NL

Kinderboekenambassade geopend!

Gepubliceerd op 12-06-2018 door CPNB

Sinds gisteren hebben kinderen hun eigen ambassade: de Kinderboekenambassade. Je kunt er je eigen filmpje opnemen om anderen enthousiast te maken voor jouw boek.

Het was feest gisteren bij het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Op het plein voor het museum arriveerde een gouden koets met bijzondere gasten. Voorop zaten Kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen. Daarnaast burgemeester Pauline Krikke en Sarah van Pruissen (12 jaar), de Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Met het uitpakken van een grote gouden sleutel werd de ambassade officieel geopend.

In de ambassade zijn hoge boekenkasten. Op de muur zijn portretten geschilderd van de koning en koningin van het kinderboek: Paul Biegel en Annie M.G. Shmidt. Ze zijn gemaakt door Philip Hopman. Het geld werd ingezameld via crowdfunding.

Sarah vindt de ambassade mooi geworden. ‘Het is een heel mooie hal met schilderijen en in de kasten staan heel veel verschillende boeken. Je kunt er ook een filmpje opnemen over een boek.’ Sarah weet al waar haar filmpje over moet gaan: De avonturen van Max Kruimel. ‘Nog niet iedereen kent het, maar het is heel leuk. Max wordt gepest op school, maar hij bedenkt heel creatieve oplossingen.’ Burgemeester Pauline Krikke heeft ook een favoriet boek: Abeltje. ‘Dat vond ik vroeger zo spannend. Als ik in een lift sta en een knopje zie, denk ik nog steeds: Wat zou er gebeuren als ik daarop druk?’ De filmpjes die worden opgenomen in de ambassade kun je binnenkort online bekijken op kinderboekenambassadeur.nl

Tijdlijn

Aanmelden senaat

1 december 2018 t/m 8 februari 2019

Leeslijst bekend

30 januari

Leesweken

6 maart t/m 19 mei 2019

Stemweek

20 mei t/m 26 mei 2019

Stemmen tellen...

26 mei t/m 26 juni 2019

Winnaars bekend

26 juni 2019