KiNDERJURY.NL

Aimée

Hoi ik ben Aimée en ik ben 7 jaar. Ik ben erg dol op lezen. Mijn moeder zegt altijd dat ik niet stil kan zitten. Daarom doe ik ook erg veel zoals judo, piano, en dansen. Maar als ik een boek open sla dan kan ik wel uuuren stil zitten! Mijn fantasie gaat dan aan het werk en ik ga helemaal op in de verhalen die ik lees.

Mijn posts

Daan

Ik lees heel veel boeken en ik vind het leuk om te vertellen waar boeken over gaan en wat er leuk is aan een boek. Ik geef vrienden vaak tips over boeken, dan gaan zij ze ook lezen. Ik lees boeken uit deze tijd maar ook boeken uit de tijd van mijn ouders. Ik vind het grappig om te zien dat de spelling en sommige woorden vroeger anders waren dan nu.

Mijn favoriete boek is De laatste wilde dieren van Piers Torday.

Mijn posts

Isis

Ik wil heel graag in de Senaat van de Kinderjury omdat ik dol ben op lezen. Ik ben mijn eigen boek aan het schrijven over een heks die vitamine-terplex heet. Ik maak ook tekeningen in mijn boek. Als het vakantie is werk ik in de bieb als vrijwilliger samen met mijn oma Tonny. Ik ruim daar de kinderboeken op en lees er stiekem ook in ;-). Soms vragen kinderen mij wat leuk is om te lezen en dan geef ik ze tips.

Op school doe ik mee aan de voorleeswedstijden en afgelopen jaar werd ik 2e! Boekbesprekingen in de klas vind ik heel leuk om te doen.
Ik ben eerlijk en in de kinderjury is samenwerken belangrijk denk ik en dat kan ik goed. Het lijkt me ook leuk om schrijvers te ontmoeten.

Ik heb heel veel lievelingsboeken, maar De kleine Kapitein en Juffrouw Pots vind ik het allerleukste

Mijn posts

Jemuël

Ik ben Jemuel Anthony Eersel en ik vind het leuk om boeken te lezen, fictie en non-fictie boeken vind ik leuk om te lezen.

Mijn favoriete boek tot nu toe is Grijze Jager boek 11.

Mijn posts

Jolien

Ik hou super veel van lezen, maar dat geldt denk ik voor alle kinderen die zich hiervoor aanmelden. Ik doe bijvoorbeeld ook heel graag mee met ‘Duik met een boek de zomer in’ en acties in de bibliotheek. Vorig jaar heb ik mijn spreekbeurt over de Kinderjury gedaan en geprobeerd om zoveel mogelijk klasgenoten over te halen om te stemmen. Het lijkt me heel leuk om hier nog meer mee bezig te zijn en alle kinderen op school te laten zien hoe leuk lezen kan zijn!
De boeken die we voor mijn leeftijd op school hebben, heb ik bijna allemaal gelezen en ik vraag voor mijn verjaardag meestal de nieuwste boeken. Het lijkt me super om er met andere kinderen over te praten en de boeken te vergelijken.

Ik lees graag boeken over de MZZLmeiden.

 

Mijn posts

Lars

Ik wil later kinderboekenschrijver worden. Ik ben bezig om zelf een kinderboek te schrijven. Ik heb les gehad in kinderboeken schrijven van kinderboekenschrijfster Susanne van der Wouden. Volgende week ga ik meedoen met een kinderboekenclub. Ik hou heel erg van kinderboeken en ik ken er ook heel veel. Ik ben benieuwd welke boeken ik in de jury mag lezen. Ik denk, dat er zeker één tussen zit, die ik in het echt ook zou willen lezen.

Welk boek is het leukste vindt? Wat een vraag! Op dit moment: Dummie de Mummie – de Tombe van Achnetoet, of Weerwolvensoep.

Mijn posts

Mare

Waarom ik in de Senaat wil? Omdat ik verschrikkelijk veel van boeken houd en nooit wil stoppen met lezen…..

Mijn lievelingsboeken zijn Piratenzoon van Rob Ruggenberg en Ari en Dante van Benjamin Alire Saénz.

Mijn posts

Mila

Waarom ik in de Senaat zit? Omdat ik het leuk vind om boeken te lezen en meer van de schrijver te weten. Ik vind het ook leuk om mijn mening over een boek te geven.

Mijn favoriet is Griezelbeelden van Paul van Loon.

Mijn posts

Nils

Ik vind het leuk om boeken te lezen. Om boeken te beoordelen lijkt me ook heel leuk, en een soort van jury te zijn.
Het lijkt me dus ook heel leuk om een senaatslid van de Kinderjury te zijn.

Mijn lievelingsboek is Weerwolfnachtbaan.

Mijn posts

Oscar

Ik lees elke dag! Ik beoordeel soms boeken voor uitgeverij Zwijsen omdat mijn buurvrouw daar werkt en dat vind ik superleuk om te doen! Zij heeft mij ook deze tip gegeven. Ik ben spontaan en enthousiast en ik heb er veel zin in!

De boeken van Het leven van een loser vind ik het leukst.

Mijn posts

Senaat stelt zich voor

Mijn posts

Sofie

Dag allemaal, ik ben een echte boekverslaafde. Meestal lees ik 5 boeken per week. Ik hou van grappige boeken, maar ook van leerzame boeken.
Het lijkt me dan ook geweldig om mijn ervaring en mijn liefde voor boeken te combineren als lid van de Senaat.

Het mooiste boek vind ik Achtste groepers huilen niet.

Mijn posts

Stefan

Ik ben een heel enthousiaste kandidaat en ik hou van boeken. Mijn favoriete boek is Broederband.

Mijn posts
Tijdlijn

Aanmelden senaat

1 december 2018 t/m 8 februari 2019

Leeslijst bekend

30 januari

Leesweken

6 maart t/m 19 mei 2019

Stemweek

20 mei t/m 26 mei 2019

Stemmen tellen...

26 mei t/m 26 juni 2019

Winnaars bekend

26 juni 2019